tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kolme yötä

Kolme yötä reissun alkamiseen. Kääks.
Jäin töistä lomalle neljä viikkoa sitten ja aika on kulunut ihan siivillä. Jotenkin olin varautunut siihen, että aika matelee ja olisin jo ihan valmis lähtemään reissuun neljän viikon kotona oleilun jälkeen. Mutta kappas, kyllä mä voisin ihan mielelläni olla kotona vielä toisetkin neljä viikkoa. :-D

Aika paljon saa asioita hoitaa, ennen kuin voi huolettomasti lähteä ajaksi x reissuun. Tärkeimpinä tietysti kunnollinen matkavakuutus sekä sairasvakuutuskortti. Lisäksi oon käynyt pankissa sopimassa kevyemmästä lainanlyhennyksestä reissun ajaksi ja puhelimeen on vaihdettu reissuystävällisempi kuukausimaksu, mobiilidataestoa unohtamatta. Matkustajailmoituksenkin olen tehnyt ihan kaiken varalta, jos mun matkakohteissa sattuu tapahtumaan joku luonnonkatastrofi tms.

Nää "paperihommat" ei tosin oo ollut mitään verrattuna siihen työmaahan mikä mua kotona odotti. :-D
Jos nyt kaunistellen sanon,niin joulusiivot jäi tekemättä ja parit muutkin siivot sen jälkeen ja sitä ennen, joten oonpahan saanut puunata. Jotenkin takaraivossa on ollut ajatus, että en voi lähteä hyvllä mielin reissuun, jos en ensin laita kotia tiptop-kuntoon. "Ensin työ ja sitten huvi". Hehheh. Mutta näemmä pitää paikkansa, koska mulla on jo nyt hyvä mieli ja koen, että ansaisten lähteä reissuun, kun oon nyt lähestulkoon koko tehtävälistani saanut täytettyä.
 Oon laittanut pihan kesäkuntoon ja istuttanut miehelle kesäkukkia. (Joita se varmasti arvostaa kovasti). Lisäksi oon pessyt ikkunat, puunannut kaikki kaapit joka huoneesta ja pessyt uunin ja hellan ja sulattanut pakastimen sekä pessyt saunan ja kylpyhuoneen. Sitten oon jynssännyt joka huoneen kuntoon sekä pessyt pyykkikorin tyhjäksi. (Se ei oo tainnut olla tyhjä vielä koskaan aiemmin. Paitsi okei, oli se silloin, kun ostin sen) (Ja huom. Laiskat ne töitänsä luettelee, tiedän. Ja myönnän, kyllä mä vähän laiska oonkin)
 Näiden siivojen lisäksi oon lenkkeillyt ja pyöräillyt sekä nähnyt perhettä ja ystäviä enemmän kuin parin viime vuoden aikana yhteensä. Tää on oikeastaan aika kivaa tämä kotona olo, voisin tottua. <3

Nyt kun mä vielä siivoan oman vaatekaapin ja pakkaan repun, niin oon valmis lähtemään. Melkoista! Oon vaan varautunut jo henkisesti siihen, että itken koko perjantain, kun tulee aika antaa lähtöhalaus miehelle ja kodille. Oon joskus itkenyt jo siitäkin, kun lähdin yhdeksi yöksi yökylään ystävän luokse, niin oikein odotan mielenkiinnolla mun perjantaista reaktioita. :-D Onneksi mies on jo niin tottunut mun kyyneliä ja räkää juokseviin kasvoihin, että ei se kummemmin hätkähdä. Mun ihana mies <3

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Reittisuunnitelmia osa 4. Saksa

Saksa <3
Puhdasta, kaunista, viimeisen päälle hoidettua ja järjestettyä sekä hyvää ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä. Saksa ei ehkä ole se mediaseksikkäin matkakohde, mutta omien kokemusten pohjalta se on maa jonne voisin muuttaa jopa asumaan. Reppureissaajalle Etelä-Saksa tosin on hivenen Kreikkaa ja Italiaa hintavampi ja tästä syystä Saksan osuuteni jääkin näillä näkymin alle kuukauteen.

Suuntaan Italian Riva del Gardasta junalla Etelä-Saksan Füsseniin. Jo junamatka itsessään on varmasti ihan huikea kokemus. Matka kulkee alppimaisemissa halki Itävallan ja matkan kesto on reipas viisi tuntia. Voin veikata, että matkasta ei tule kovin puuduttavaa näissä maisemissa. :-D

Kuva täältä

Füssen on tunnettu erityisesti Ludvig II:sta ja Neuschwansteinin linnasta, jota myös Prinsessa Ruususen linnaksi kutsutaan. Kävin siellä ensimmäistä kertaa viime kesänä ja mieli halajaa jo takaisin. Kävelyreitti ylös vuorelle linnaan ja matkan varrella virtaavat purot ja hevosten kavioiden kopse olivat kuin suoraan toisesta maailmasta tai sadusta. 

Neuschwanstein/2013/Eva

Marienbrücke/2013/Eva

Füssenista suuntaan Garmisch Partenkircheniin. Näihin maisemiin on hostellistani noin 10 kilometriä. 

 Kyllä kelpaa pyöräillä, lenkkeillä ja uida. Kuva täältä.

Garmisch Partenista löytyy myös tällainen vuoriston "sisällä" kulkeva patikkareitti ja voin kertoa, että hivenen tulen itkemään onnesta, kun tuolla sitten elokuussa steppailen. 
Kuva täältä
Kukapa noissa maisemissa ei itkeä tirauttaisi. <3

Seuraava kohteeni on Berchtesgaden, jolta odotan paljon. Berchtesgaden vei palan sydämestäni viime kesänä ja lumosi niin maisemillaan kuin kauneudellaankin. Kaksi päivää ei riittänyt mihinkään ja nyt vietänkin siellä ainakin viikon. Lisäksi saan sinne maailman parasta seuraa kotoa, jota odottelen varmasti aamukamman kanssa pitkään ja hartaasti. :-D <3

Kuva täältä

Königsseen järvi. Kuva täältä

Kehlsteinhaus/2013/Eva

Königssee/2013/Eva

Reppureissaaja vuoren huipulla/2013/Eva

Berchtesgadenin jälkeen on matkasuunnitelmani täysin auki. Katsotaan sitten uudelleen miltä tilanne kukkarossa näyttää ja kestääkö pää enää yhtäkään uutta kohdetta vai otanko menolipun suoraan kotiin. Hieman kyllä Berliini houkuttelisi ennen Suomeen paluuta. Nähtäväksi jää. :-)

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Reittisuunnitelmia osa 3. Italia - osa 2.

Jotenkin näitä reittisuunnitelmia on niin ihana kirjoitella, kun tunnen olevani jo puoleksi matkalla. Eikä siihen todellisuudessakaan ole enää kuin kolmisen viikkoa, kun lentokoneen pyörät nousevat kiitotieltä. Iiks. :-D
Vaikka oon lentänyt useita kymmeniä kertoja vuosien aikana, on "take off" aina yhtä jännittävä ja uskomaton tunne. Kun kone kaartelee taivasta pitkin pilvien yläpuolelle ja mieli on jännitystä ja odotusta täynnä, on meikäläisen adrenaliinitaso huipussaan ja oon yhtälailla sekä innoissani, haltioissani että peloissani. Mutta onneksi ainakin toistaiseksi innostus voittaa pelon. :-)

Kirjoitan nyt loppuun Italian reittisuunnitelmani, jossa viimeksi jäin Firenzeen.
Firenzestä olen ajatellut suunnata yhden päivän aikana suoraan pohjoiseen, ensimmäisenä Venetsiaan. Olen käynyt Venetsiassa kerran aiemmin, ja suhtautumiseni siihen on hyvin ristiriitainen. En voi sanoa mitenkään erityisemmin ihastuneeni kaupunkiin, mutta olen ajatellut antaa sille uuden mahdollisuuden. Tosin olen ajatellut viipyä siellä vain pari päivää, joten toivottavasti se pystyy vakuuttamaan minut siinä ajassa sillä kuuluisalla mystisyydellään. Ja toisaalta, voihan se vika minussakin olla, jos meillä ei vain synkkaa. :-D

Kuva täältä

Venetsiasta matkaan kohti Veronaa. Siinä taas on kaupunki, jolta odotan paljon. Romanttinen, kaunis, rauhallinen. Romeo ja Julia. Rakkaus. Lisäksi majoitun hostellissa, joka on suunnattu vain naisille ja sitä ylläpitää katolisten naisten seurue. Uskontoa he eivät kuulemma tyrkytä, mutta jos olen reissussa väsynyt ja koti-ikävissäni, uskon saavani majapaikastani myös sielunravintola keskusteluiden merkeissä. Mun mielestä se kuulostaa aivan ihanalta! Lisäksi hostellini sijaitsee keskustan sydämessä, joen varrella. Oon jo nyt ihan rakastunut. <3

Kuva täältä.

Viimeinen kohteeni Italiassa on Gardajärvi. Majoitun siellä sekä Malcesinessa että Rivassa. Olen aikoinaan lomaillut Malcesinessa ja se jätti muhun lähtemättömän vaikutuksen. Kun ensimmäiset järvimasemat tulivat näkyviin bussin ikkunasta, haukoin kirjaimellisesti henkeäni. Voiko mikään paikka maailmassa olla näin kaunis? Kaupungin lumo ei haihtunut tippaakaan viikon aikana ja edelleen olen sitä mieltä, että se on yksi kauneimmista paikoista, missä olen koskaan käynyt. Sen takia olenkin varannut Gardajärven alueelle kokonaiset kolme viikkoa. Olen ihan innoissani jo pelkästä ajatuksesta. Pääsen uimaan, patikoimaan vuorille, polkupyöräilemään ja kävelemään satumaisissa maisemissa joka ikinen päivä. Kuvat kertokoon puolestaan.

Malcesinen sivuprofiili. Ja kyllä, siellä on ihan saman näköistä oikeastikin. <3 Kuva täältä

Malcesinen vanhankaupungin kujia. Kuva täältä

Tie alas järvelle. Kuva täältä

Malcesinen linna järveltä päin kuvattuna. Kuva täältä

Riva del Gardan kaupunki. Kuva täältä.

Riva. Kuva täältä.

Rivan ranta. Kuva täältä.

Näen jo itseni sieluni silmin kävelemässä noita pikkuisia kujia, tuoksujen huumaamana. Katusoittajat soittavat jokaisena iltana ja ihmiset istuvat ulkona penkeillä jäätelöä syöden ja nauttien elämästä. Nyt vaan mietin, että miksi ihmeessä mä en ole käynyt Gardajärvellä useammin. Menkää ihmiset sinne lomalle, rahoilleen saa täyden vastineen kaikilla aisteilla. 






tiistai 8. huhtikuuta 2014

Reittisuunnitelmia osa 2. Italia - osa 1.

Jäätelöä, mozzarellaa, basilikaa ja kukkien tuoksua. Siinä ensimmäiset asiat mitä Italiasta tulee mieleeni. Kaunista, vehreää ja vaaleanpunaista.
Olen pari kertaa ollut lomalla Pohjois-Italiassa ja siinä missä ruuhkaisuus ja ihmisten lyhyt pinna ärsyttää, niin kauneudellaan ja tunnelmallaan Italia nousi matkakohteistani laajimmaksi. Aion nimittäin viettää siellä lähes puolet koko reissuajastani. Siksi kirjoitankin tämän Italia-postauksen vähintään kahdessa erässä, koska kohteita on paljon. :-)

Ateenasta lennän Roomaan ja näillä näkymin se on myös eteläisin kaupunki, jossa Italiassa lomailen.
Rooma. Ikuinen, historiallinen, boheemi, ruuhkainen ja näkemisen arvoinen. Näin ainakin luulen. Haluan nähdä Colosseumin, Michelangelon kattofreskon ja Fontana di Trevin sekä kävellä Trasteveren kapeilla kujilla.

Kuva täältä


Roomasta matka jatkuu kohti Toscanan sydäntä, Sienaa. Hostellistani on lyhyt pyöräilymatka keskelle kauneimpia viinitarhoja ja Chiantin aluekin on vajaan puolen tunnin bussimatkan päässä. Sienassa tahtoisin vierailla viinitiloilla, pyöräillä kymmeniä kilometrejä peltojen keskellä sekä tehdä piknikkejä kera kuohuviinin ja hedelmien. Sienalta odotan paljon.

Uskomattomat maisemat <3 Kuva täältä

Sienan jälkeen on vuorossa Pisa. Kaupunki, josta lähes kaikki sanovat, että yksi päivä riittää koko kaupungille. Pisaa kohtaan odotukseni eivät ole järin suuret, mutta se oli lähes "pakkovalinta" jo senkin takia, että sen lähellä sijaitsee Manarola ja Lucca, joihin tahtoisin tehdä päiväretken, mutta jotka ovat omaan viikkobudjettiini ihan liian kalliit majoituksen suhteen. Ja usein olen huomannut, että mitä vähemmän odottaa, sitä suurempi voi olla positiivinen yllätys. Lisäksi olen sen verran pitkään reissussa ja näen niin monta eri paikkaa, että ei mua todellakaan haittaa, jos joka kaupunki ei tuo sellaista uskomatonta "Voiko tällaista paikkaa ollakaan"-fiilistä. :-D
Tosin oon melko varma, että jos Manarolaan asti pääsen, niin leukani kyllä loksahtaa aina rintaan saakka. Kuva puhukoon puolestaan.

Kuva täältä

Ja eipä tämä lähistöllä sijaisteva Bagni di Luccakaan hullummalta näytä

Kuva täältä

Viimeisenä kohteena tällä erää suuntaan Firenzeen. Toisin kuin Pisasta, Firenzestä olen kuullut valtavasti kehuja ja kuulemma viikko on ihan minimi, mikä siellä pitää viettää. En ole vielä kovinkaan paljon Firenzen nähtävyyksiin tutustunut, mutta olen jo valmiiksi ihan innosta piukeana, koska varaamani hostelli on niin hieno. Sieltä löytyy sisä- ja ulkouima-altaiden lisäksi kuntosali, höyrysauna ja suomalainen sauna ja kaikki sisältyy viikkohintaan. Etenkin tuo sauna lämmittää sydäntä jo valmiiksi. :-D Kunhan siellä vaan on oikeasti kuuma, eikä mitään 50 astetta. Ja jos onkin viileää, niin saunon kyllä sitten vaikka saunakaverit pihalle, kunhan saan hien pintaan. 
Ja enköhän mä toivottavasti keksi myös hostellin ulkopuolella paljon nähtävää ja koettavaa kauniissa Firenzessä.

Kuva täältä

Tässä ensimmäinen osa Italiaa. Jatkoa luvassa myöhemmin. :-)

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Reittisuunnitelmia osa 1. Kreikka

Mun matkareitti alkaa pikkuhiljaa hahmottua kokonaisuudessaan. Oon myöskin varannut itselleni lähes neljäksi kuukaudeksi majoituksen kaiken varalta, koska viikkohinnat nousee viikko viikolta aina muutamia euroja. Tosin yhtä majapaikkaa lukuunottamatta mun varaamissa hotelleissa/hostelleissa on ilmainen peruutus, jos löydänkin matkan varrelta jotain muuta kiinnostavaa.

Aloitan matkanteon Kreikasta. Se on niin tuttu ja turvallinen ja pääsen samalla näkemään sukulaisia ja ystäviä. Lisäksi siellä on jo toukokuussa lämmin :-)

Ensimmäisenä menen Ateenaan.

                                                               Kuva täältä
Oon kuullut monelta, että Ateena on likainen, meluisa, ärsyttävä ja kaaottinen. Sittenpähän se nähdään, en ihan pelkän kuulopuheen perusteella tuomitse kaupunkia. Lisäksi Kreikka on muutenkin niin lähellä sydäntäni, hyvine ja huonoine puolineen, että en usko ihan vähästä hätkähtäväni.
Ateenassa haluan nähdä akropolin ja Likavittos-kukkulan. Lisäksi mun Ateenalainen kreikanopettaja on luvannut näyttää mulle joitain paikkoja, jos aikataulu sallii. Mahtavaa!

Toisena kohteena Kreikassa on Rodos. Se on niiiiiin tuttu ja rakas ja turvallinen ja mitä vielä, että en oikeastaan edes laske sitä reissukohteeksi. Se on enemmänkin sellainen mökkiloma, välirentoutuminen :-P

                                                              Kuva täältä.

Sen verran haluaisin kuitenkin kokea uutta Rodoksellakin, että ajattelin tehdä parin päivän reissun Symin saarelle, joka on lyhyen laivamatkan päässä Rodokselta. Oon monesti haaveillut sinne pääseväni, mutta jotenkaan ei oo tullut käydyksi. Kuvien perusteella se on niiiin kaunis ja kuulemani mukaan on sitä myös ihan in real life. Ehkä sen verran uskallan selättää meripelkoani, että tohdin seilata sinne. Tässä esimakua kuvan muodossa.

Kuva täältä. Ihanan näköistä <3

Viimeiseksi kohteekseni Kreikassa jää Santorini. Mykistävä kauneus on sanapari, jonka olen kuullut useiten lausuttavan saaren nimen yhteydessä. Lisäksi lähes jokainen Kreikkaa kuvaava postikortti tai maisemataulu on kuvattu Santorinilla. Valkoisia kalkkikiviseiniä, koboltin sinistä, auringonlasku ja kukkapurkki. Siinäpä se. :-D Santorinilla haaveilen vuokraavani skootterin tai polkupyörän ja istuvani Oiassa auringonlaskun aikaan. Mieluiten tietysti Pita Gyros toisessa kädessä ja lasillinen Santorinilaista punaviiniä toisessa. Olipas juntti yhdistelmä, mutta mä asunkin maalla. Tässä vielä mun suosikkikuva Santorinilta.

Kuva täältä

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän ensimmäisen reissusuunnitelmapostauksen. Ensi kerralla luvassa Italia, joka tosin tulee todennäköisesti ainakin kahdessa osassa, koska kohteita on niiiiiin paljon. Ihanaa <3
Mukavaa loppuviikkoa :-)