tiistai 8. huhtikuuta 2014

Reittisuunnitelmia osa 2. Italia - osa 1.

Jäätelöä, mozzarellaa, basilikaa ja kukkien tuoksua. Siinä ensimmäiset asiat mitä Italiasta tulee mieleeni. Kaunista, vehreää ja vaaleanpunaista.
Olen pari kertaa ollut lomalla Pohjois-Italiassa ja siinä missä ruuhkaisuus ja ihmisten lyhyt pinna ärsyttää, niin kauneudellaan ja tunnelmallaan Italia nousi matkakohteistani laajimmaksi. Aion nimittäin viettää siellä lähes puolet koko reissuajastani. Siksi kirjoitankin tämän Italia-postauksen vähintään kahdessa erässä, koska kohteita on paljon. :-)

Ateenasta lennän Roomaan ja näillä näkymin se on myös eteläisin kaupunki, jossa Italiassa lomailen.
Rooma. Ikuinen, historiallinen, boheemi, ruuhkainen ja näkemisen arvoinen. Näin ainakin luulen. Haluan nähdä Colosseumin, Michelangelon kattofreskon ja Fontana di Trevin sekä kävellä Trasteveren kapeilla kujilla.

Kuva täältä


Roomasta matka jatkuu kohti Toscanan sydäntä, Sienaa. Hostellistani on lyhyt pyöräilymatka keskelle kauneimpia viinitarhoja ja Chiantin aluekin on vajaan puolen tunnin bussimatkan päässä. Sienassa tahtoisin vierailla viinitiloilla, pyöräillä kymmeniä kilometrejä peltojen keskellä sekä tehdä piknikkejä kera kuohuviinin ja hedelmien. Sienalta odotan paljon.

Uskomattomat maisemat <3 Kuva täältä

Sienan jälkeen on vuorossa Pisa. Kaupunki, josta lähes kaikki sanovat, että yksi päivä riittää koko kaupungille. Pisaa kohtaan odotukseni eivät ole järin suuret, mutta se oli lähes "pakkovalinta" jo senkin takia, että sen lähellä sijaitsee Manarola ja Lucca, joihin tahtoisin tehdä päiväretken, mutta jotka ovat omaan viikkobudjettiini ihan liian kalliit majoituksen suhteen. Ja usein olen huomannut, että mitä vähemmän odottaa, sitä suurempi voi olla positiivinen yllätys. Lisäksi olen sen verran pitkään reissussa ja näen niin monta eri paikkaa, että ei mua todellakaan haittaa, jos joka kaupunki ei tuo sellaista uskomatonta "Voiko tällaista paikkaa ollakaan"-fiilistä. :-D
Tosin oon melko varma, että jos Manarolaan asti pääsen, niin leukani kyllä loksahtaa aina rintaan saakka. Kuva puhukoon puolestaan.

Kuva täältä

Ja eipä tämä lähistöllä sijaisteva Bagni di Luccakaan hullummalta näytä

Kuva täältä

Viimeisenä kohteena tällä erää suuntaan Firenzeen. Toisin kuin Pisasta, Firenzestä olen kuullut valtavasti kehuja ja kuulemma viikko on ihan minimi, mikä siellä pitää viettää. En ole vielä kovinkaan paljon Firenzen nähtävyyksiin tutustunut, mutta olen jo valmiiksi ihan innosta piukeana, koska varaamani hostelli on niin hieno. Sieltä löytyy sisä- ja ulkouima-altaiden lisäksi kuntosali, höyrysauna ja suomalainen sauna ja kaikki sisältyy viikkohintaan. Etenkin tuo sauna lämmittää sydäntä jo valmiiksi. :-D Kunhan siellä vaan on oikeasti kuuma, eikä mitään 50 astetta. Ja jos onkin viileää, niin saunon kyllä sitten vaikka saunakaverit pihalle, kunhan saan hien pintaan. 
Ja enköhän mä toivottavasti keksi myös hostellin ulkopuolella paljon nähtävää ja koettavaa kauniissa Firenzessä.

Kuva täältä

Tässä ensimmäinen osa Italiaa. Jatkoa luvassa myöhemmin. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti