maanantai 21. huhtikuuta 2014

Reittisuunnitelmia osa 4. Saksa

Saksa <3
Puhdasta, kaunista, viimeisen päälle hoidettua ja järjestettyä sekä hyvää ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä. Saksa ei ehkä ole se mediaseksikkäin matkakohde, mutta omien kokemusten pohjalta se on maa jonne voisin muuttaa jopa asumaan. Reppureissaajalle Etelä-Saksa tosin on hivenen Kreikkaa ja Italiaa hintavampi ja tästä syystä Saksan osuuteni jääkin näillä näkymin alle kuukauteen.

Suuntaan Italian Riva del Gardasta junalla Etelä-Saksan Füsseniin. Jo junamatka itsessään on varmasti ihan huikea kokemus. Matka kulkee alppimaisemissa halki Itävallan ja matkan kesto on reipas viisi tuntia. Voin veikata, että matkasta ei tule kovin puuduttavaa näissä maisemissa. :-D

Kuva täältä

Füssen on tunnettu erityisesti Ludvig II:sta ja Neuschwansteinin linnasta, jota myös Prinsessa Ruususen linnaksi kutsutaan. Kävin siellä ensimmäistä kertaa viime kesänä ja mieli halajaa jo takaisin. Kävelyreitti ylös vuorelle linnaan ja matkan varrella virtaavat purot ja hevosten kavioiden kopse olivat kuin suoraan toisesta maailmasta tai sadusta. 

Neuschwanstein/2013/Eva

Marienbrücke/2013/Eva

Füssenista suuntaan Garmisch Partenkircheniin. Näihin maisemiin on hostellistani noin 10 kilometriä. 

 Kyllä kelpaa pyöräillä, lenkkeillä ja uida. Kuva täältä.

Garmisch Partenista löytyy myös tällainen vuoriston "sisällä" kulkeva patikkareitti ja voin kertoa, että hivenen tulen itkemään onnesta, kun tuolla sitten elokuussa steppailen. 
Kuva täältä
Kukapa noissa maisemissa ei itkeä tirauttaisi. <3

Seuraava kohteeni on Berchtesgaden, jolta odotan paljon. Berchtesgaden vei palan sydämestäni viime kesänä ja lumosi niin maisemillaan kuin kauneudellaankin. Kaksi päivää ei riittänyt mihinkään ja nyt vietänkin siellä ainakin viikon. Lisäksi saan sinne maailman parasta seuraa kotoa, jota odottelen varmasti aamukamman kanssa pitkään ja hartaasti. :-D <3

Kuva täältä

Königsseen järvi. Kuva täältä

Kehlsteinhaus/2013/Eva

Königssee/2013/Eva

Reppureissaaja vuoren huipulla/2013/Eva

Berchtesgadenin jälkeen on matkasuunnitelmani täysin auki. Katsotaan sitten uudelleen miltä tilanne kukkarossa näyttää ja kestääkö pää enää yhtäkään uutta kohdetta vai otanko menolipun suoraan kotiin. Hieman kyllä Berliini houkuttelisi ennen Suomeen paluuta. Nähtäväksi jää. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti